CNV Senioren komt ook in 2018 naar u toe!

Hoogste tijd voor de emancipatie van ouderen

In de bijeenkomsten in de maanden oktober en november van 2017 van de SAR-werkgroep (Werkgroep Senioren Activiteiten) van het CNV willen wij in gesprekken met u de nodige aandacht besteden aan de emancipatie van ouderen. Onderwerpen als belastingwijzigingen voor de belastingaangifte 2017, zorg en wonen en veranderingen in het pensioenstelsel zullen tijdens deze bijeenkomsten aan de orde komen. Dat alles in het licht van de emancipatie van ouderen.

Onlangs riep Hedy d’Ancona in haar Socrateslezing de samenleving op anders naar ouderen te kijken. “De beeldvorming is nu dat ouderen allemaal zielig zijn, afhankelijk en eenzaam.” De 65-plussers ( 3,8 miljoen) worden steeds meer weggezet als een kostenpost.

Hedy d’Ancona stelde echter dat ouderen zich niet achtergesteld behoeven te voelen. Het grootste deel van de ouderen blijft toch door de voortschrijdende medische zorg veel langer vitaal dan vroeger.

Hedy d’Ancona brak een lans voor een nieuwe visie op de laatste levensfase.  Er moet meer ruimte komen voor menselijke waardigheid en voor de behoefte om mee te blijven doen.

De overheid zal het roer drastisch om moeten gooien, want het CBS voorspelt een groei naar 4,8 miljoen 65-plussers in 2040. De ouderen moeten zich wel kunnen blijven ontplooien. Vaak horen we van ouderen de opmerking dat zij na hun werkzame leven hun lidmaatschap van het CNV willen opzeggen omdat het CNV weinig meer voor hen doet. Het CNV houdt zich immers hoofdzakelijk bezig met arbeidsvoorwaarden van de werkenden.

Het CNV kan echter een belangrijke rol spelen bij de verwezenlijking van de emancipatie van ouderen. De Senioren Advies Raad (SAR) van het CNV en daarmee de werkgroep van de SAR zetten zich hard in voor de emancipatie van ouderen. Daarom is het belangrijk dat u onze bijeenkomsten komt bijwonen en dat wij ons samen sterk maken voor de emancipatie van ouderen. Wij hopen dan ook van harte u te zien in oktober of november!

Pieter Heerens, namens de werkgroep SAR

Let op! U kunt zich zes weken voor de desbetreffende data aanmelden. Houd deze website en de Seniorenkrant in de gaten.

okt.

4     do.     Ruurlo

9     di.      Hoogeveen

10   wo.    Alkmaar

11   do.     Zuidlaren

16   di.      Joure

17   wo.    Tilburg

18   do.     Nieuw-Vennep

23   di.      Utrecht

24   wo.    Geleen

25   do.     Elst

30   di.      Nieuwerkerk ad IJssel

31   wo.    Stiphout (Helmond)

 

nov.

1     do.     Goes

14   wo.    Wierden

15   do.     Doornspijk

 

 

Ook interessant voor u