18 januari 2018

Bijeenkomst voor senioren in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 23 januari as vindt er voor senioren, in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2018, een bijeenkomst met lijsttrekkers o.l.v. Jan Booij plaats, die onder anderen door het CNV georganiseerd is. De bijeenkomst is aan de Hoefkade 9 in Den Haag en begint om 13.30. Afsluitend zal er een hapje en drankje zijn.

In het kader van de komende Gemeenteraadsverkiezingen heeft de Stedelijke Ouderen Commissie (SOC) een debatmiddag georganiseerd. Dit debat vindt plaats op:

Dinsdag 23 januari 2018

Locatie: De Bazaar of Ideas (Hoefkade 9). De locatie Bazaar of Ideas ligt op loopafstand van Station Holland Spoor, waar vele openbaar vervoer verbindingen samenkomen

Aanvang: 13.30 uur

Entree: Gratis

Deelnemers: Lijsttrekkers van tenminste acht politieke partijen

Ruim 14 % van de Haagse bevolking is ouder dan 65 jaar en dat percentage groeit, binnen vijf jaar is dat bijna 1/5 van de bevolking. Senioren zijn een belangrijk onderdeel van de stad. Houdt de politiek wel voldoende rekening met senioren? Den Haag is een dynamische stad met vele kleuren en smaken. Wat hebben de politieke partijen in de afgelopen jaren aan het ouderenbeleid gedaan en wat zijn de resultaten tot nu toe? Daar staan we bij stil, maar we kijken ook naar de toekomst.

Wonen, welzijn en gezondheid zijn de thema’s die voor inwoners van de stad van groot belang zijn, ook voor senioren. Maar plaats senioren niet in een aparte categorie. Zij zijn voor het overgrote deel actieve burgers. Wist u dat ruim 1000 senioren deel uitmaken van allerlei verenigingsbesturen? Dat duizenden senioren altijd klaar staan om familieleden, buren en bekenden helpen?

Maak gebruik van hun kennis en ervaring, maar vergeet de mensen niet die hulp en aandacht behoeven. En let op de woonomgeving, openbare ruimte en het vervoer. Maak het senioren makkelijker langer zelfstandig en volwaardig inwoner van de Haagse stad te zijn. Den Haag moet groeien van een seniorvriendelijke stad naar een Haagse gemeenschap met aandacht voor alle leeftijden.

Dit zijn een aantal noties die deze middag zeker aan de orde zullen komen. Ze kunnen u helpen om een keuze te maken als u bij de stembus staat op woensdag 21 maart!

Voor meer informatie: Stedelijke Ouderen Commissie, Zoutmanstraat 23S, 2518 GL DEN HAAG

INFO@SOCDENHAAG.NL

CONTACTPERSONEN:

Gert van Capelleveen – voorzitter en Geeta Sewradj – secretariaat, 070-3627806 of 06-47436826