13 april 2017

Brief aan informateur Schippers waarin CNV opkomt voor de belangen van senioren

Op 4 april j.l. heeft het CNV een brief aan informateur Schippers gestuurd. In deze brief  geeft het CNV te kennen hoe belangrijk CNV het vindt dat de belangen van senioren mee genomen worden  in het proces.  De volgende twee passages uit de brief hebben betrekking op de belangen van m.n. senioren:

Een zeker pensioen

Meer zekerheid voor werknemers op de arbeidsmarkt moet samengaan met meer aandacht voor de positie van gepensioneerden, zeker als het gaat om hun koopkrachtpositie en die van toekomstige generaties gepensioneerden. Hiervoor is een goed pensioenstelsel essentieel. ‘Collectiviteit, solidariteit en de verplichtstelling’ zijn wat mij betreft de pijlers van een goed pensioenstelsel. Deze pijlers zouden ook de pijlers moeten zijn voor het kabinetsbeleid als het gaat om pensioenen.

Investeer in de samenleving

Behalve meer zekerheid voor werkenden en gepensioneerden vraag ik een nieuw kabinet te investeren in de samenleving. Investeer bijvoorbeeld in de publieke sector; zorg voor meer mensen in onder andere de thuiszorg, in het verpleeghuis en in de klas. Maak daarom een einde aan de vacaturestops die er nu nog steeds in sommige sectoren zijn. Geef daarbij vertrouwen en ruimte aan de professionals, die oproep geldt overigens ook aan de werkgevers in de marktsector. Op die wijze ontstaan aantrekkelijke beroepen en borg je de kwaliteit in zowel markt als publieke sector.

De volledige brief van het CNV aan informateur Schippers vindt u hier.

foto: Jan Jaap Broekhuijsen / Cerberus

Ook interessant voor u