01 november 2018

Jong en oud blijven in contact door Omapost

Het begon met Wilbert. Altijd aan het werk, en mede daardoor weinig contact met zijn oma. Dat vond hij jammer. Hoewel hij veel van zijn bezigheden online deelde, kreeg zijn oma daar niets van mee. Toen bedacht hij: wat nu als ik oma elke maand een kaartje met een Facebookfoto én tekstje stuur? Zo gezegd, zo gedaan. Door deze kaartjes werd Wilbert steeds closer met zijn oma, ze hadden immers allerlei dingen om te bespreken.

Hij bedacht dat zijn oma natuurlijk niet de enige oma is, waarvan het kleinkind vooral online foto’s en verhalen deelt. Vast meer oma’s krijgen niet meer alles mee en zijn daardoor soms wat eenzaam. En er zijn vast meer kleinkinderen die daar wel wat aan willen doen, door kaartjes te sturen. Samen met Elke startte Wilbert een crowdfundingactie, wat resulteerde in de app. Alle mooie oma’s en opa’s worden door Elke getekend.

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen. Als de jongere zelf geen opa of oma meer heeft, kan Omapost je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma.

Kijk hier svp voor meer informatie

 

Ook interessant voor u