Krachtenbundeling van CNV-bonden

 

Wat is CNV Senioren?

vrouw en jonge vrouw met rekenmachien

Het CNV is de op een na grootste vakbond van Nederland. CNV Senioren is een krachtenbundeling van CNV-bonden. Samen zetten we ons in voor de gepensioneerde leden. Het gaat om dienstverlening en belangenbehartiging over onderwerpen die niet rechtstreeks met uw voormalige werk of beroep te maken hebben. Bijvoorbeeld lobby in ‘Den Haag’ voor verbetering van uw koopkracht. Of ondersteuning bij het verplichte ‘keukentafelgesprek’ als u een beroep doet op een zorgvoorziening. Ook organiseert ‘CNV Senioren’ jaarlijks interessante informatiebijeenkomsten in uw eigen regio. Op www.cnvsenioren.nl vindt u de voor u belangrijke informatie!

Voor wie is CNV Senioren?

CNV Senioren is voor iedereen die lid is of lid wordt van het CNV en, als gevolg van (vroeg)pensioen of het ingaan van de AOW-gerechtigde leeftijd, geen betaald werk meer verricht.

Waarom bestaat CNV Senioren?

Gepensioneerde leden delen veel belangen. Uw inkomen blijft ook na uw pensionering belangrijk voor het CNV. Maar als u ouder wordt, nemen thema’s als zorg, welzijn en wonen in belang toe. Door op deze thema’s krachten te bundelen laat het CNV nog beter zien waar het voor staat: een rechtvaardige samenleving met een eerlijke inkomensverdeling en zorg voor elkaar. Solidariteit tussen jong en oud. In ‘Den Haag’, maar ook uw buurt. CNV Senioren: samen sterker!

Is CNV Senioren een aparte bond?

Nee, CNV Senioren bundelt de krachten van de CNV-bonden:

* CNV Vakmensen (industrie, bouw, voeding, vervoer, handel en dienstverlening)
* CNV Connectief (overheid, onderwijs, zorg en welzijn en publieke diensten)
* CNV Kostersbond (kerkelijk medewerkers)

Als senior-lid blijft u lid van uw eigen CNV-bond. U blijft dus profiteren van ledenvoordelen en informatie van uw eigen sectorbond.

Kan ik lid worden van ‘CNV Senioren’?

U bent van harte welkom als lid van het CNV! U profiteert dan van de voordelen en samen zorgen we ervoor dat wij kunnen blijven opkomen voor uw belangen. Wij schrijven u in bij de bond in de sector waarin u heeft gewerkt. Als u gepensioneerd bent ontvangt u twee keer per jaar de CNV Seniorenkrant op de deurmat met voor u interessante informatie. Op termijn zult u ook – mits u daar uiteraard prijs op stelt – digitale nieuwsbrieven kunnen ontvangen.

Ik wil mij inzetten voor ‘CNV Senioren’. Kan dat?

Ja, dat kan! CNV Senioren is zelfs tot stand gekomen door de actieve inzet van leden. Zonder vrijwillige inzet van leden kunnen veel activiteiten niet plaatsvinden. Zoals regionale bijeenkomsten over interessante onderwerpen of lokale belangenbehartiging rondom de WMO. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan bij de actuele vrijwilligersvacatures, of stuur een mail naar cnv@senioren.nl