CNV: vereniging van verenigingen

Het CNV is een vereniging. Het hoogste orgaan van het CNV is de Algemene Ledenvergadering. Lees meer over de structuur en organisatie van het CNV.

Het CNV is gehuisvest aan de Tiberdreef 4, 3561 GG in Utrecht, in de wijk Overvecht.

CNV Vakcentrale houdt zich, in opdracht van de CNV-bonden, bezig met zaken die uw beroepsgroep of sector overstijgen. Denk aan lobbywerk in Den Haag over bijvoorbeeld AOW of pensioen.

Maar ook dienstverlening, zoals hulp bij het invullen van uw belastingpapieren, is een taak van de vakcentrale. Waar mogelijk pakken we de belangenbehartiging en dienstverlening aan senioren CNV-breed op onder de paraplu CNV Senioren. Samen staan we sterker. U profiteert dus én van de informatie van CNV Senioren en van de informatie en diensten van uw eigen sectorbond! Kijk hier voor het laatste nieuws!

 

Senioren Adviesraad CNV Vakcentrale

 

CNV-bonden

Senioren Adviesraad CNV Vakcentrale

Ko de Visser, WJB en EllyOnder de paraplu van de vakcentrale is de Senioren Adviesraad (SAR) actief. Dit is een belangrijke adviesraad van het Algemeen Bestuur van het CNV. Aan deze raad nemen gekozen vertegenwoordigers deel vanuit de senioren-achterban van de CNV-bonden. De seniorenadviesraad komt zes keer per jaar bij elkaar. Belangrijke thema’s zijn onder andere pensioen, koopkracht, zorg en welzijn en de samenwerking van senioren binnen het CNV. Jaarlijks organiseert de raad een interessante themamiddag.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op!

Bonden

Het CNV bestaat uit de volgende bonden:foto kantoor

CNV Vakmensen (bouw, industrie, vervoer, voeding, handel en dienstverlening, zelfstandige professionals)

CNV Connectief (overheid, publieke diensten, zorg/welzijn en onderwijs).

CNV Kostersbond

CNV Jongeren

U bent of wordt lid van de bond in de sector of branche waarin u werkt of gewerkt heeft.

De bonden organiseren activiteiten en inspraak voor hun eigen leden. De senioren binnen CNV Connectief (overheid, publieke diensten, zorg en welzijn) zijn georganiseerd in het Sectorgroepsbestuur Senioren. De senioren van CNV Connectief (sector onderwijs) heeft een Sectorgroepsbestuur gepensioneerden. CNV Vakmensen kent een Seniorenraad. Deze besturen of raden zorgen ervoor dat de inspraak van oudere leden in het bondsbeleid geregeld is. Ook organiseren zij activiteiten. Tot slot zijn zij vertegenwoordigd, samen met de CNV Kostersbond, in de Senioren Adviesraad van de vakcentrale.

Ook interessant voor u

Corona-virus
23 maart 2020