17 september 2020

Uit Tips in eigen land

Uit tips

Blijft u dit jaar in eigen land? Dan valt er heel wat te beleven. Nederland ontdekken is een feest, want er is zoveel moois. Iedere provincie is het bekijken waard. Van middeleeuwse Utrechtse winkelstraatjes, oer-Hollandse Friese vergezichten, de ruige Zeeuwse kustlijn tot het glooiende Limburgse landschap: er is voor ieder wat wils.

Ontdek onze 12 provincies voor een heerlijke tijd.

Utrecht
Als je aan de Domstad denkt, dan denk je aan sfeervolle grachten, eeuwenoude werfkelders en gezellige terrassen langs het water. En natuurlijk aan bezienswaardigheden zoals de Domtoren, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad. Over de charmante pleinen en knusse steegjes bijvoorbeeld, bomvol speciale winkeltjes, authentieke cafés en gezellige restaurants.

Tip: strijk na een dagje winkelen neer in de stadstuinen van Grand Hotel Karel V voor een ovenheerlijke lunch. Dé verborgen parel in het midden van ons land.
Grand Hotel Karel V, Geertebolwerk 1, Utrecht

Drenthe
De provincie Drenthe is al lange tijd geliefd onder vakantiegangers uit eigen land. En dat is niet gek! Deze provincie telt prachtige heidevelden, bossen, hunebedden, schaapskuddes en serene stilte. Je maakt er prachtige wandel- of fietstochten. Uitermate geschikt voor de actieve vakantieganger of diegene wiens hart sneller klopt van oorverdovende stilte. Puur genieten.

Groningen
Er gaat niets boven Groningen. En daar is niks aan gelogen. In het hoge noorden van ons land ontvlucht u de drukte en neemt u de ontspannen houding van de lokale bevolking als vanzelf over. Groningen staat garant voor prachtige natuur, mooie stadjes en volop keuze voor een heerlijk dagje uit. Het beste van verschillende werelden.

Tip: bezoek de eeuwenoude ommuurde Prinsentuin. Dé perfecte plek om een boek te lezen in een idyllische omgeving vol rozen- en kruidenperkjes.
Prinsentuin, Turfsingel 43, Groningen

Overijssel
Of u nu gek bent op cultuur, winkelen, graag wandelt of liever de spanning opzoekt van een attractiepark; in Overijssel vindt u het allemaal. En verdwaalt u graag in rust, ruimte en bijzondere natuur? Dan mag u Nationaal Park Weerribben-Wieden niet overslaan. Een sensatie voor de zintuigen. Ontdek dit bijzondere gebied eens vanaf het water. Natuurmonumenten neemt u graag mee op een bijzondere boottocht in de Wieden.

Flevoland
Flevoland is de jongste aanwinst van ons land. Maar leeg is de nieuwe provincie allang niet meer. Trekpleisters zijn Walibi World, Aviodrome, Bataviawerf en het Nieuw Land Erfgoedcentrum. Maar Flevoland biedt meer. Bezoek de Marker Wadden eens: het nieuwste onbewoond eiland van Nederland. Of haal uw design hart op in Almere; de nummer 1 architectuurstad volgens ‘European New Towns’.

Friesland
De provincie Friesland staat pas echt garant voor dat echte vakantiegevoel in eigen land. Met een eigen taal, cultuur en de vele wateren, valt er hier altijd wat te beleven. En wilt u het sprookjesachtige Friese landschap pas echt leren kennen? Dan raden wij u een fietstocht langs de Elfsteden aan, dé tocht der tochten. Over een afstand van 265 km geniet u van het weidse Friese land.
www.nederlandfietsland.nl

Noord-Brabant
Bent u een echte levensgenieter? Dan klopt uw hart vast sneller van een Brabantse citytrip. Het is dan ook de ultieme vakantiebestemming voor mensen die houden van knusse kroegjes, gevulde terrassen, lekker eten en gezelligheid. En zoekt u een bijzonder uitje? Maak dan eens een rondvaart op de Binnendieze van Den Bosch. Deze kanalen lopen grotendeels onder de stad en je kunt er met een fluisterboot varen. Steiger tegenover Molenstraat 15 a, Den Bosch

Limburg
Het glooiende Limburgse landschap doet vermoeden dat u in het buitenland bent. Deze provincie is bijzonder veelzijdig. Of u nu van wandelen houdt, uitbundig shoppen, graag een heerlijk vorkje prikt of liever compleet ontspant in de sauna’s van Thermae 2000: er is voor ieder iets leuks te doen! En zoekt u het graag hoger op? Maak dan eens op de Cauberg een tochtje met de kabelbaan naar de top en geniet van een adembenemend uitzicht.

Zeeland
Zeeland is de provincie waar land en water elkaar ontmoeten. Kilometers strand, prachtige duingebieden, maar ook het eeuwige gevecht tegen de zee. Met een rijke cultuur en traditie valt er in Zeeland genoeg te ontdekken voor de nieuwsgierige toerist in eigen land. En bent u gek op oesters? Dan zijn de oesterputten in Yerseke zeker een bezoek waard. Havendijk 21, Yerseke

Gelderland
Door het Gelders rivierengebied stromen mooie rivieren, zoals de Maas, Waal en Linge. Vanaf kronkelende dijken heeft u prachtig uitzicht op deze rivieren en hun uiterwaarden. Rondom Tiel zorgen de fruitboomgaarden voor een afwisselend landschap. Zoekt u liever stads vertier? Dan is Nijmegen een echte aanrader! Struin door kronkelende winkelstraatjes en geniet van een speciaal biertje bij de Blauwe Hand, het oudste café van de stad. Cafe de Blauwe Hand, Achter de Hoofdwacht 3, Nijmegen

Noord-Holland
Bent u een shopaholic? Dan haalt u uw hart op in het bruisende Amsterdam of Haarlem. Maar bent u liever aan het strand te vinden? Ook dan komt u aan uw trekken. Het strand en de duinen vormen een indrukwekkende barrière tussen de Noordzee en het Noord-Hollandse landschap. Of waant u zich liever een eilandbewoner? Reis dan per boot af naar Texel. Uw vakantie begint al op de boot en in twintig minuten begeeft u zich in een compleet andere wereld.

Zuid-Holland
Zuid-Holland is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. In deze provincie is er genoeg te doen en te zien voor iedereen. Met twee grote steden, Den Haag en Rotterdam, mooie natuurgebieden en een rijke historie biedt Zuid-Holland voor ieder wat wils. En wilt u wat energie opdoen in een fabelachtige omgeving? Ga dan naar het Dordtse Grand Café Kothinsky in een voormalig elektriciteitscentrale. Een aanrader! Khotinsky, Noordendijk 148, Dordrecht

Ook interessant voor u