03 december 2018

“UP! Een nieuwe kijk op ouder worden”

“UP! gelooft in persoonlijke groei, tot de laatste snik. Blijf bewegen, blijf nieuwsgierig, blijf je verbazen, tot het stopt.

Door middel van ontmoeting (talkshows, festivals en themagesprekken in de wijk) wil UP! mensen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek brengen over uiteenlopende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, zoals bewegen, rouw en intimiteit.

Verlies

Als je ouder wordt zijn afscheid en verlies onlosmakelijk met het leven verbonden. Verlies van werk, van gezondheid en van je dierbaren. Hoe beter je dit onder ogen kan zien, hoe veerkrachtiger je in het leven staat en er kan zijn voor jezelf en anderen.

Inspiratie

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je bijvoorbeeld vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois.

UP! is een initiatief van Alet Klarenbeek.

“Ik begon aan de buitenkant, bij de negatieve beeldvorming rondom ouder worden en ouderen. Nu gaat het meer over zingeving en veerkracht. Hoe ouder je wordt, hoe langer je lijstje van verlies en afscheid. Van je werk, van je gezonde lichaam, van je dierbaren. Een mens kan zich daarin heel alleen voelen. Hoe kan je de afstand omarmen tussen hoe iets is en hoe je zou willen dat het is? Daar is vaak moed voor nodig. Hoe beter je dat wat komen gaat recht in de ogen durft te kijken, hoe veerkrachtiger je in het leven kan staan. Blijf je verbazen, blijf nieuwsgierig, tot het stopt.UP! helpt daarbij door vragen te stellen, biedt herkenning en bemoedigt.Samen met een groeiend team en steun van fondsen en partners realiseren we nu UP! programma’s in verschillende steden.Het vervult me met dankbaarheid om de volle zalen te zien en te horen wat mensen zeggen: ‘Eindelijk gaat het over mij en wat mijn generatie bezig houdt’.  UP! biedt een moment om stil te staan bij wat belangrijk is, voor jou.Het persoonlijke, eerlijke gesprek. Daar gaat het wat ons betreft om.”

Kijk hier voor meer informatie over UP

Ook interessant voor u